Kommende koncert

Onsdag den 14. nov. kl. 19.30 i Galaksen,Værløse                                                           

 

Tresafinado & Violí Violã

 

 Hvad sker der, når man blander to dele klassiske musikere med to dele jazzmusikere og én del pop/rock musiker?

 Mens vinteren og mørket vinder ind på vore breddegrader inviterer Furesø Musikforening til en varm og ganske særlig musikoplevelse i Galaksen, onsdag d. 14. november kl 19.30.

 Fløjte-guitar-percussion trioen Tresafinado, som gennem årene jævnligt har besøgt områdets mange koncertsteder, både som trio og med internationale gæster, går denne gang på scenen med duoen Violí Violá. Sammen udgør de to grupper ”Sinuosa”, som på portugisisk betyder ”en sammenfletning”, og fælles for de to ensembler er kærligheden til den brasilianske choromusik.

 Ved aftenens koncert tager musikerne publikum med tilbage i tiden, til Rio de Janeiro i slutningen af 1800-tallet, hvor de lokale musikere blandede europæiske stilarter som polka, vals og schottisch med afrobrasilianske rytmer. I dette frodige, musikalske miljø voksede choromusikken frem.

 Choro betyder på portugisisk gråd, og stilen kan da også være både dybtfølt og sørgmodig. Bedst kendt er choroen dog for sine sprudlende virtuose og drilagtige melodilinjer, der som katten efter musen flyver rundt i et hæsblæsende tempo.

 Både Tresafinado og Violí Violã har spillet sig ind i choroens sjæl gennem adskillige projekter med en række af Brasiliens førende choromusikere og komponister. Og mæthedsgrænsen for choroen synes aldrig at nås. De rytmiske lag og den kompositoriske kompleksitet, tilsat improvisation, gør de musikalske veje og udtryksmuligheder endeløse.

 Tresafinado, som bl.a består af de to klassiske musikere Pia Kaufmanas (fløjte) og Torsten Borbye Nielsen (guitar), har altid arbejdet i spændingsfeltet mellem klassisk musik og choro, hvilket bl.a er kommet til udtryk i en betydelig produktion af chorokompositioner fra Torstens hånd.

Jeppe Holst (7-strenget guitar) og Alexander Kraglund (violin, bratsch og mundharpe) mødtes oprindeligt i jazzen og startede Violí Violã med afsæt i en fælles passion for den brasilianske musik.

 Den nyligt afdøde brasilianske perkussionist Afonso Corrêa var gennem 20 år fast medlem af Tresafinado, og han medvirkede tilbagevendende ved Violí Violã’s koncertprojekter.

 Med sit magiske pandeirospil og opfindsomme perkussion set-up lagde han fundamentet for gruppens rå-swingende sammenspil.

 Kun få kan udfylde pladsen efter Afonso. Det er derfor en stor glæde at Afonsos nære ven og mangeårige kollega, perkussionisten Jacob Andersen har sagt ja til at spille ved aftenens koncert. Jacob Andersen er én af Danmarks travleste perkussionister og har siden 70’erne spillet og produceret i så forskellige verdener som pop-rockmusikken, braziljazz-scenen, latin og Vild med Dans.

 Så kom til koncert og oplev dette usædvanlige musikalske møde, hvor der udover brasilianske og danske choros præsenteres spanske, venezuelanske og nordiske toner.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program Tresafinado & Violí Violã